Baranya

2020.06.01. 18:01

Folytatódhatott a stresszkezelő Sulinyugi

Korábban többször is írtunk már lapunkban a Lélekkel az Egészségért Alapítványról, akiknek köszönhetően elérhető a Sulinyugi elnevezésű iskolai stresszke­zelő foglalkozás. A programot elhozták már például a pécsi Mezőszél Utcai Általános Iskolába is, ahol száznyolcvan diák és negyven pedagógus vett részt a stresszkezeléssel kapcsolatos foglalkozásokon.

T. V.

Az alapítvány most támogató partnereket keres online Sulinyugi projektjéhez. Céljuk országosan elérhetővé tenni a gyermekeknek, szülőknek és pedagógusoknak a stresszkezelő, kiégést megelőző programjaikat. Támogathatjuk a projekt egyik lépését, egyik célcsoportját, vagy lehetünk fő támogatók is. Eddig 11 775 gyerekhez és szüleikhez, valamint 2453 tanárhoz jutottak el.

A Sulinyugi-program a koronavírus-járvány kapcsán, az iskolabezárás miatt az online térben folytatódhatott. A jelenlegi, bizonytalansággal teli napokban ugyanis különösen fontos a gyerekek, tanárok, szülők stresszkezelésének támogatása.

Mint a kapcsolódó közleményből megtudtuk, a programot működtető pszichológuscsapatnak fel kell készülnie arra, hogy akár a jövő félévben is lehetnek karanténos időszakok, így a Sulinyugi online platformon való elérhetővé tételére hosszútávon kell koncentrálniuk ettől az időszaktól. Ezt a gazdasági recessziós időszakot egészségpszichológus csapatuk az innovációra és fejlesztésre szánja. Ezzel is szeretnének példát mutatni az egészségpszichológiai pozitív hozzáállásra, illetve a nyugalom és önfegyelem hatására a hatékony, koncentrált tervezésre, munkavégzésre.

Segíthetünk

A Sulinyugi-program működéséhez többféle formában hozzá lehet járulni. Bármilyen összegű támogatást örömmel fogadnak, de például egy 30 ezer forint értékű adományból egy egész osztálynak biztosítanak csoportos foglalkozást. Imázsfilm és szórólapok elkészítésében is fogadnának segítséget, illetve nyomtatási lehetőség biztosítására, és papír-írószerekre is szükségük van. Programjaik megvalósítása során szakmai és laikus segítséget is elfogadnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!