nyitás

2020.06.13. 14:05

Levélben kérték a vagyonkezelőt az orfűi aquapark kapcsán

Szeretnék elérni, hogy idén is megnyisson az aquapark.

Zs. J.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Több ezer pécsi szokott a nyári kánikulában Orfűn hűsölni, több család, főleg a kisgyermekesek, az aquapark szolgáltatásait vették igénybe, ám úgy tűnik, idén nyáron erre nem kerülhet sor. Mint beszámoltunk, a tulajdonos a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az ingatlan értékesítést tervezi, így kérdésesé vált a aquapark nyitása.

A pécsi polgármester, Péterffy Attila Füzyné Kajdi Zitával, Orfű polgármesterével közösen levélben fordultunk a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójához a napokban. A levelükben azt kérték, hogy a vagyonkezelő tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az aquapark kinyithasson az idei szezonban, természetesen vírushelyzetre tekintettel a szükséges óvintézkedések betartásával. Bíznak benne, hogy közös levelünk eléri a célját, és mielőbb újra kikapcsolódhatnak a családok az orfűi aquaparkban.

Mint a pécsi polgármester nyílt levelében megemlítette, az orfűi aquapark nem csak a pécsiek és baranyaiak egyik kedvenc fürdője, de a turizmusra gyakorolt hatása is jelentős. Az új koronavírus-járvány következtében Pécs és Baranya idegenforgalma idén egyébként is jelentős csökkenést fog elszenvedni, a megye legnagyobb strandjának bezárása pedig tovább ronthat a helyzeten. Péterffy Attila kiemelte, hogy az önkormányzati választásokat megelőzően sok pécsi véleményét megismerte, és világossá vált számára, hogy egy modern, minden igényt kielégítő fürdő felépítése a városban fontos cél, míg ez nem valósul meg, addig a pécsiek számára marad Orfű, mint kikapcsolódás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!