búcsú

2020.06.22. 15:05

Végzősök és nyugdíjasok ballagtak együtt Kővágószőlősön

Nyolc évvel ezelőtt fogadták örökbe a helyi iskola elsőseit a kővágószőlősi szépkorúak.

Zs. J.

Az országban még talán soha nem volt olyan, hogy nyugdíjasok búcsúztassák el a nyolcadikosokat, most ilyenre is sor került Baranyában. Szombat reggel a kővágószőlősi általános iskolában a nyolcadikos diákokat a helyi nyugdíjasok kísérték el az utolsó útjukra az iskola épületében. Közösen énekelték a „Ballag már a vén diák” ballagási éneket. Jó volt látni, hogy ez a kis közösség (nyugdíjasok, diákok) már évek óta összetart. A Kővágószőlősi Nyugdíjas Klub nyolc évvel ezelőtt úgy döntött, hogy a helyi iskola elsőseit örökbe fogadják.

– Megkerestem az akkori igazgatót, hogy mit szólna, ha az elsősöket a nyugdíjasaink felkarolnák, támogatnák. Az igazgató rábólintott. Nagyon sok szép emlékben volt részünk az évek alatt – mesélt a kezdetekről a nyugdíjasklub vezetője, Simon Gabi.

 

A nyugdíjasok húsvétra, gyereknapra, karácsonyra kisebb ajándékokkal kedveskedtek a gyerekeknek, míg a pártfogoltjaik nyugdíjas napkor kisebb műsorral készültek, de meghívták a nyugdíjasaikat az iskolai ünnepségekre és nem maradtak el a közös főzések, kirándulások.

– Utoljára nőnapkor találkoztunk, majd az iskolai farsangon vettünk részt. Utána érkezett a vírus, így mi otthon maradtunk – emlékezett vissza az elmúlt hónapokra Simon Gabi. – Most annyian jöttünk el az ünnepségre ahány nyolcadikosunk van, vagyis tízen.

A nyugdíjasok már kora reggel eljöttek az iskolába. Ők segítettek feldíszíteni a nyolcadikosok termét és virágot is hoztak a végzősök számára. A kis batyut a hatodikosok készítették el a végzősöknek, mivel az iskolában hetedikesek nem voltak.

Családias légkör

A Kővágószőlősi Általános Iskola a Pellérdi Általános Iskola tagintézményeként működik. Az iskolába több mint ötven gyerek jár, így a diákok kis létszámú osztályokban tanulhatnak. Mindenki ismeri egymást, a családias hangulat áthatja mindennapjaikat. Sok figyelem irányul egyénileg is a gyerekekre, tanulás és a nevelés során egyaránt.

 

Címkék#ballagás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában