CÖF

2020.07.09. 13:30

A nemzeti szellemű fiatalokat tömöríti a pécsi szervezet

Megtartotta alakuló ülését szerdán a Pécsi Civil Összefogás Fórum Klub (CÖF).

Fotó: pixabay.com

Az esemény elején Heizler Norbert országos koordinátor hangsúlyozta, hogy a CÖF egy olyan mozgalom, amely a nemzeti, keresztény, haladó konzervatív szellemiségű szimpatizánsokat tömöríti, határon túli szervezetei segítségével pedig az egész nemzetet képesek összefogni. Vezér Tamás azt mondta, hogy már tavaly nyáron érdeklődés mutatkozott, hogy Pécsen is szükség van egy CÖF Klubra. Ez most vált valósággá, és igyekeznek, hogy a jövőben is rendszeres programokat tartsanak, és azokat hasznos tartalommal töltsék meg.

Az alakuló ülésen kerek­asztal-beszélgetést tartottak a sport szerepéről a nemzeti összetartozásban, amelyről Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke kérdezte Vári Attila önkormányzati képviselőt. A beszélgetés egyperces néma felállással kezdődött a nemrég elhunyt Benedek Tibor vízilabdázó tiszteletére. Ezután Szőnyi Kinga arra volt kíváncsi, Vári Attila hogyan élte meg, amikor a vízilabda-csapattal megnyerték az olimpiai aranyérmet.

– Az ember igazából évek múlva érzi át, hogy milyen nagy dolog volt ez – fogalmazott a képviselő. – Minden sportágnak megvan a csillaga, amit el szeretne érni, a miénk az olimpiai arany volt.

Az olimpia idén a vírushelyzet miatt elmaradt, a több hónapos karantén sok versenyző felkészülését törte ketté. Vári szerint a sportolók otthon is mindent megtettek, amit csak lehetett, és örült annak, hogy a bezártság alatt többen elkezdtek sportolni. Azt viszont hangsúlyozta, hogy ezt mindenképpen tovább kell vinni. Éppen ezért az iskolákban 2010-ben bevezetett mindennapos testnevelés is hasznos, és ahogy a képviselő fogalmazott, olykor igenis meg kell törni a tanulást egy kis mozgással, utána jobb visszaülni az iskolapadba. Voltak olyan kritikák, miszerint a tornasor diszkrimináló, és a tornaóra túlzott fegyelmezettségre kényszerít. Vári Attila azonban saját edzői tapasztalatából tudja, hogy a gyerekeket rendszerbe kell helyezni, hogy megtalálják a helyüket, valamint azt, hogyan lehetnek hasznos részei egy közösségnek – erre a sport kiválóan alkalmas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában