ez igen!

2020.07.12. 16:30

Csodás képet festett a falra a lelkes közösség Kistótfalun

A Hétágfa célja a természet szeretetére való nevelés, ősszel megnyitják a tanösvényt is.

Zs. K.

Elkészült Kistótfalu első, óriási falfestménye, a tervezéstől a megvalósításig közösségi munkával. Az alkotóknak – gyerekeknek, felnőtteknek, kistótfalusiaknak és vendégművészeknek (Harkánytól Siklóson át Újpetréig), valamint a szakmai segítséget nyújtó Murál Morál közösségnek – köszönhetően csodás kép fogadja az ősszel megnyíló Hétágfa Tanösvényre érkezőket.

– A helyi közösségépítés még soha nem volt ennyire tapintható, mint a falfestés pár napja alatt

– mondta a projektet vezető Iványi Emese a Hétágfától – rengetegen jöttek ki beszélgetni, biztatni, vagy hoztak valami enni-innivalót. Soha nem éreztük ennyire, milyen hálásak a helyiek, hogy élet van a faluban – tette hozzá. A fal tulajdonosának csalódott volt az arca, amikor a falfestmény elkészültével megtudta, hogy az alkotó közösség már nem fog naphosszat nyüzsögni nála.

A Hétágfa 2016-ban tájolta magát Kistótfalu és környezete felé, fontos célkitűzésük a természet szeretetére nevelés. Tavaly teremtették meg a forrást arra, hogy egy speciális tanösvény vezessen itt a gyönyörű környezetű falu mellett. A közösségi álom nemsokára egészében is megtekinthető lesz, szeptember 19-én nyit a Kistótfaluból a Hétágfa Ligetig vezető új, speciális tanösvény.

A szervezők köszönik a támogatásokat, melynek segítségével elérhető közelségbe került a céljuk. Az egyesület magánszemélyektől, valamint az Erősödő Civil Közösségek támogatási programban, a Duna-Dráva Cement Zöld Megoldás-pályázatán, illetve a Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatán keresztül is nyert forrást az alakulóban lévő Hétágfa Tanösvény megépítésére.

Videót is készült, ezt ITT érheti el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!