nyárutó

2020.07.28. 07:00

Felújításra szorul, ezért nem nyit ki a strand

Nem nyit ki az idei szezonban a szászvári strand, technikai okok miatt – olvasható a település honlapján az információ.

W. K.

Az 1935-ben épült létesítményben komolyabb korszerűsítésre utoljára csaknem húsz évvel ezelőtt, 2003-ban került sor, amikor is pályázati támogatásból korszerű vízforgató-berendezéssel, új öltözőépülettel, parkosított környezettel bővült a strand. Később büfé is létesült, és 2015 óta a gyermekmedence vizét napkollektorok melegítik – a helyi lakosokon kívül jellemzően Komlóról, Bonyhádról és a környező településekről érkeztek a fürdőzni vágyók nyaranta Szászvárra.

– A megfelelő vízminőség biztosításához elengedhetetlenné vált a gépház korszerűsítése, a munkálatokhoz 3–5 millió forintra lenne szükség – tájékoztatta lapunkat Vidák Krisztina, a település polgármestere. – A terv szerint az önkormányzat pályázati támogatásból valósítaná meg a modernizálást, ezzel kapcsolatban folynak az egyeztetések. Cél, hogy a jövő évi szezonra mindenképp megnyithasson a szászvári strand – hangsúlyozta.

Hozzátéve, hogy az elmúlt néhány esztendő során mintegy kétmillió forint vízdíj tartozást halmozott fel az önkormányzat által fenntartott létesítmény – ennek rendezése is fő célkitűzéseik között szerepel. Az üzemeltetési költségek legnagyobb részét a medence feltöltése jelenti, ami alkalmanként egy-másfél millió forint kiadást jelent.

– A zárva tartás másik oka a járványügyi helyzet – emelte ki Vidák Krisztina. Mint mondta, ha a műszaki problémák nem merültek volna fel, a vírus terjedése miatt akkor is biztonságosabbnak látják, ha ezen a nyáron nem fogad vendégeket a fürdő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!