beruházás

2020.07.24. 07:00

Milliárdokat költenek megyei útfelújításra

Idén több baranyai településen, több mint harminc kilométer hosszan, teljes körű felújítási munkát végeztek vagy végeznek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai a Magyar Falu Program keretén belül. A munkálatok költsége eléri a 4,4 milliárd forintot.

Zsigmond József

A Magyar Közlönyben jelent meg a napokban, hogy a Magyar Falu Program keretében idén több baranyai településen útfelújításokra kerül sor. A lista szerint Mohácson, Orfűn, Pécsváradon, Bicsérden, Somogyhatvanban, Bükkösdön, Helesfán, Komlón, Villányban és Királyegyházán lesznek vagy voltak kisebb vagy nagyobb útfelújítások.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. sajtóosztálya lapunk megkeresésére közölte, hogy a felsorolt településeken, illetve közvetlen környezetünkben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében történtek, illetve történnek több mint 21 kilométer hosszon teljes körű felújítási munkálatok. A megvalósítás összköltsége eléri a 2,4 milliárd forintot. Fontos tudni, hogy a munkák jelentős része már elkészült, Villány átkelési szakaszán az építés folyamatban van, míg Királyegyháza átkelési szakaszán 2020 második félévében történik meg a felújítás.

A hazai forrásból megvalósuló Magyar Falu Program keretében Baranyában már elkészült, illetve jelenleg folyamatban lévő felújítások további településeket, illetve környezetüket is érintik, így például Berkesdet, Bodolyabért, Hetvehelyt, Óbányát, Kétújfalut, Hobolt. Az itteni felújítások összesen több mint nyolc kilométer hosszú szakaszon zajlanak, össz­költségük eléri a 1,2 milliárd forintot. Ugyanebből a forrásból idén még várhatóan Magyarbólyban és térségében újabb két szakasz felújítása valósul meg, a tervek szerint közel négy kilométer hosszon, megközelítőleg 800 millió forint költséggel.

Körforgalom építése miatt lezárás

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában a végéhez közeledik Szigetváron a 6-os főút és a kadarkúti út csomópontjában épített körforgalom kivitelezése. Az aszfalt kopórétegének terítését a körön belül a technológia sajátossága miatt csak teljes lezárás alatt tudják elvégezni a szakemberek, ezért várhatóan július 21-én, kedden, 19.30-tól július 22-e, szerda, 4.30-ig nem lehet majd használni a csomópontot. A lezárás ideje alatt a megkülönböztető jelzést használó járművek, így a tűzoltóság, mentő, rendőrség áthaladhat a csomóponton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!