voksok

2020.07.11. 16:30

Szeptemberben lesz az időközi választás Alsószentmártonban

Június 7-én tartották volna az időközi polgármester-választást Alsószentmártonban, ám a koronavírus-járvány miatt a szavazás elmaradt.

Zs. J.

London, 2014. május 25. Egy szavazó bedobja szavazólapját az urnába a londoni külképviseleti szavazókörben, a magyar nagykövetségen az európai parlamenti választások napján, 2014. május 25-én. A nagy-britanniai külképviseleten 701 magyarországi állandó lakcímmel rendelkezõ szavazó vetette fel magát a szavazólistára. MTI Fotó: Deme Dániel

Forrás: MTI

Fotó: Deme Dániel

Az új időpontot, amikor a 827 választópolgár az urnák elé járulhat, szeptember 13-ára tűzte ki a választási bizottság. A 2019 őszén újraválasztott Budai László február végén jelentette be, hogy lemond a polgármesteri posztról. A településvezető lemondásához egy bírósági döntés vezetett, ugyanis idén január végén felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés miatt jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. A másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék helybenhagyta a Siklósi Járásbíróság tavaly nyáron meghozott határozatát.

Az ítélet szerint a polgármester a 2014-es megválasztását követően az önkormányzati épületek takarításával a feleségét bízta meg. A településvezető utasítására a falu alpolgármestere – az ügy másodrendű vádlottja – kötött megbízási szerződést a nővel. A feleség a takarítást napi két órában végezte el, viszont ezért teljes munkaidős fizetést, nettó 130 ezer forintot kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!