egyéb napirendi pontként

2020.08.03. 07:00

Feloszlatta magát Merenye képviselő-testülete

Nem várt fordulatot vett a napokban megtartott merenyei képviselő-testületi ülés, amelyen a polgármesteren, alpolgármesteren, jegyzőn és képviselőkön kívül 10-15 érdeklődő vett részt.

Zs. J.

A napirendi pontok között szerepelt a tavalyi évi zárszámadás, a 2019-es gyámügyi és a könyvtári beszámoló, majd a Verkman István polgármester (2010 óta vezeti a települést) szabadságolásának ütemezésére került sor. A testület elfogadta, hogy a település vezetője év végén, novemberben és decemberben vegye ki a szabadságát. Ezután sor került az egyéb napirendi pont tárgyalására. A polgármester ennek keretében javaslatot tett, hogy a képviselő-testület feloszlassa magát.

– A név szerinti szavazáson egyhangúlag elfogadták a képviselők a testület feloszlatását, így időközi polgármester- és képviselő-testületi választásra kerül sor – mondta el lapunknak a Nagydobszai Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője, Fitos Harri Gábor. – Várhatóan ősszel lesz a időközi polgármester- és képviselő-választás, ha a koronavírus nem szól közbe. Hisz emlékezhetünk rá, hogy a járvány idején elmaradtak az időközi választások.

Míg az új választásra nem kerül sor, addig a mostani testület viszi tovább a helyi ügyeket, egy fontos dolguk azért maradt, a polgármester szabadságát, amit év végére tervezett kivenni, módosítaniuk kell. A tavaly őszi választáson 237 választópolgár közül 181-en vettek részt a voksoláson. 105-en döntöttek úgy, hogy Verkman István legyen újra a település vezetője, míg kihívóira, Regős Györgyre 63-an, Nagyné Szűcs Renátára 8-an szavaztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában