együtt könnyebb

2020.08.15. 12:30

Hallgatókkal közösen fejlesztik a községeket

Egyetemi hallgatókkal közösen dolgozza ki három baranyai település – Martonfa, Magyaregregy és Szászvár – lakóközössége a Közösség-Tér-Település (KTT) programban azt, miként lehetne fejleszteni a községet.

M.R.

A kezdeményezés tavaly ősszel indult, és összesen 29 diák vesz benne részt az ország különböző felsőoktatási intézményeiből. A vírushelyzet miatt egy időre leállt a program, Martonfán és Magyaregregyen viszont a nyár elején már folytatódtak az egyeztetések a lakosokkal, Szászváron pedig ezeket majd ősszel kezdik újra.

A közös gondolkodások eredménye az lett, hogy Magyaregregyen a Csepp-parkban hoznak létre a hallgatók egy önálló, kültéri közösségi teret a helyiek számára, míg Martonfán egy korosztályokon átívelő pihenőhelyet alakítanak ki a KTT diákjai a lakosokkal közösen. Az elképzelések még csak most körvonalazódnak, tényleges megvalósításuk augusztus 24. és 30. között várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában