nem tudni, miért volt tűz

2020.08.24. 08:33

Még most is vizsgálják, mi okozhatta a kastélytüzet Bárban

Amint arról lapunk korábban beszámolt, Bárban rövid időn belül többször is kigyulladt a Fehér-kastély. A tűz­esettel kapcsolatosan tűzvizsgálatot tartott a helyszínen a katasztrófavédelem, úgy tudjuk, eredmény még nem született, így nem tisztázott, hogy mi okozhatta a tüzeket.

– Összesen négyszer vonultunk a helyszínre, augusztus 8-án, 10-én, 11-én és 12-én. Tűzoltás szempontjából nem egy ideális hely, ahol a kastély fekszik. Ráadásul, mivel a teljes tetőszerkezet leégett, de a gerendák nem szakadtak be, így az épület életveszélyessé vált. Nem lehetett megfelelően megközelíteni, a helyszíni szemlék miatt pedig lebontani sem lehetett a gerendákat – nyilatkozta lapunknak Sárkány Sándor, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Első alkalommal a kastély egyik helyisége égett, amikor a helyszínre értek a tűzoltók, az ajtót zárva találták, így betörték. Az épület belseje füsttel telítődött, ugyanis az egyik szobában egy kanapé égett. A fürdőszobában egy férfit találtak, aki zavartan viselkedett. Mentőt hívtak hozzá, majd kórházba szállították. A kanapét a tűzoltók kivitték a szabadba, eloltották a tüzet, az épületet kiszellőztették. Úgy tudjuk, a tulajdonos egy budapesti férfi volt, akit a tűzoltók a fürdőszobában találtak, s még aznap hazaengedtek a kórházból.

Autóval nehezen megközelíthető helyen van az épület

A következő alkalommal a tető kapott lángra az épületen. Mire a tűzoltók kiértek, az egész kastély égett. Az épületben először nem találtak senkit, majd amikor a tető egy része beszakadt, a hálószobában megtalálták a tulajdonos holttestét. Értesítették a rendőrséget, az egyenruhások csaknem egy tucat kocsival érkeztek a kastélyhoz. Információink szerint a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja a halálesetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában