elismerés

2020.08.21. 15:00

Mohács posztumusz díszpolgára lett Szekó József

A Szent István napján tartott ünnepi képviselő-testületi ülésen adták át a városi elismeréseket. Szekó József, Mohács néhai polgármesterét posztumusz díszpolgári címmel tüntették ki – írja a Mohácsi Újság.hu.

M.B. (Forrás: MohácsiÚjság.hu)

Csorbai Ferenc, Mohács még hivatalban lévő polgármestere javaslatára Szekó József részére Mohács Város Díszpolgára Kitüntető Címet adományozta a testület még tavaly.

A képviselő-testület viszont akkor arról is rendelkezett, hogy a posztumusz elismeréssel járó emlékérem és oklevél a kitüntetett hozzátartozói részére az augusztus 20-ai ünnepi képviselő-testületi ülésen adják át.

Ez így is történt, az elismerést Csorbai Ferenc polgármester, Pávkovics Gábor alpolgármester és a város aljegyzője adta át Szekó József özvegyének. Az ünnepélyes eseményen jelen volt Szekó József édesanyja, gyermekei és unokái is.

Az ünnepségen Mohács Város Tisztelete Jeléül Kitüntető Díjat vehetett át Udvarácz Mátyásné, Varga Gábor.

Mohács Város Köznevelési és Közművelődési Díját Rónai Vilmosné kapta.

Mohács Város Sport Díja Schatzl Nadine vehette át.

Az Év Rendőre Díjat Molnár Attila címzetes rendőr főtörzszászlós, az Év Tűzoltója Díjat Jáger Balázs tűzoltó zászlós, míg a az Év Vízirendőre Díjat Gadányi Attila rendőr főtörzszászlós kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában