szalatnak

2020.08.06. 15:55

Nemzetiségi napot rendeztek

Sok település önkormányzata még tavasszal inkább lemondta az idei falunapot, a szalatnakiak viszont megoldották, hogy ne sértsék a járvány elleni védekezést: karszalagos megoldással biztosították azt, hogy a résztvevők létszáma 500 fő alatt maradjon.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Még lapunk munkatársai sem jutottak be szó nélkül a nemrég megrendezett falunapra, a bejáratnál a polgárőrök kérték a karszalagot.

– A polgármester tudja, hogy jövünk, leegyeztettük azt is, hogy ketten vagyunk – mondták kollégáink. Gulácsi Erika polgármestertől aztán megkaptuk a karszalagot és így már szabadon nézelődhettünk a rendezvényen. A községvezető elmondta, neki nem jutott eszébe lemondani a rendezvényt, hiszen a szabályok betartásával biztonságosan meg lehetett tartani a kulturális programot. Délután a pécsi ebtanoda kutyás bemutatót tartott, majd a PTE Brass Band adott koncertet. Fellépett még a Bayerkrainers Trió, az Affinis zenekar, a kisvaszari McKvarc rapper és a gyerekek legnagyobb örömére az Alma együttes is.

A gyerekeknek emellett íjászattal, légvárral, kézműves foglalkozással is kedveskedtek, illetve a szervezők az előadások között cukorágyút lőttek, így mindenki feltankolhatott egy jó adaggal az édességekből. A kicsiket a Pécsi Huszáregyesület hagyományőrzői lovagoltatták és Fabos Bence sólyomröptetése is látványos volt.

A résztvevők a tombola-felajánlásoknak köszönhetően értékes nyereményekkel gazdagodhattak, illetve este a Blackwater Bullfrog zenélt a közönségnek.

Minden korosztálynak szóltak a szórakoztató programok

A délutáni forgatagban futottunk össze Balog József kisvaszari fiúval, aki – mint kiderült – első fellépésére készült: „Mc­Kvarc” néven az esti órákban rappelt a közönségnek. Az ifjú előadó elmesélte, egészen kicsi kora óta érdeklődik a zene iránt, a Gandhi Gimnázium végzős tanulója már klipet is forgatott a saját rapdalaihoz, a következő tanévet külföldön szeretné végezni. Azt sajnos már nem láttuk, mekkora sikert aratott, de a falunap-nemzetiségi nap nagyon pozitív visszajelzéseket kapott, az egész közösség jól érezte magát, minden korosztály talált magának megfelelő programot. A karszalagok már két héttel a rendezvény előtt elfogytak, ami azt bizonyítja, hogy az emberek nagyon várták a közösségformáló rendezvényt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában