Kóstoljunk!

2020.08.21. 11:00

Több helyen is kipróbálhatjuk a „Curiositast”

Baranya Tizenegy baranyai – kilenc pécsi, egy kozármislenyi és egy pécsváradi – cukrászdában kóstolhatjuk meg az idei ország tortáját.

zs.k

Egy-egy szelet Füredi Krisztián, a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászmestere Curiositas tortájából, az idei Magyarország tortájából és a pilisszentiváni JÓkenyér Cukrászat Szentivánéji Álom tortájából, Magyarország cukormentes tortájából az Országház Vadásztermében az augusztus 20-i nemzeti ünnep előtti sajtótájékoztatón 2020. augusztus 4-én.

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Mint arról korábban beszámoltunk, Füredi Krisztián tápiószecsői cukrászmester alkotása, a „Curiositas” fantázianevű torta viselheti idén a Magyarország Tortája kitüntető címet. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Egyesülete közölte, az ország több mint 300 cukrászdájában kóstolhatjuk meg a két finomságot. Baranyában a pécsi Mischler Cakes, a Trüffel, a Frey, a Jégkuckó, a Magda, a Pécsi Zserbó, a Kovács Cukrászda kozármislenyi és pécsi üzletében, valamint a Mecsek Cukrászdában (mindkét vendéglátóhelyén), illetve Pécsváradon, a Zengő Cukrászdában készítik el a tortakülönlegességet.

Tizenegy helyen kínálják az ország tortáját a megyében

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt a JÓkenyér cukrászat csapata nyerte a „Szentivánéji Álom” tortával. Ezt is meg lehet – a Kovács Cukrászdán kívül – a fenti cukrászdákban kóstolni.

A „Curiositas” torta összetétele: fehér csokoládés piskóta, sáfrányos birszselé, kekszes-fehér csokoládés ropogós réteg, mogyoró ganache, mandula mousse, tejcsokoládés bevonat. A „curiositas” latinul kíváncsiságot és különlegességet jelent. Mindkét jellemző igaz a nyertes tortára, hiszen izgalmas, újszerű ízkombinációt rejt, mely kíváncsivá tesz és kóstolásra ösztönöz. Készítője a legmodernebb technológiákat alkalmazva úgy rakta össze a tortát, hogy az méltó lett az elnevezéséhez.

 

Címkék#torta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!