elhanyagolták

2020.08.25. 13:00

Több száz barackfát szükséges pótolni Szalatnakon

Rossz állapotban van a község önkormányzata által hat éve telepített barackos. Az önkormányzat a napokban kertészmérnökkel felmérette a gyümölcsöst, és mint kiderült, a helyzet rosszabb, mint gondolták, ugyanis az állományt az elmúlt években meglehetősen elhanyagolták. Elmaradt a lombkorona kialakítása, a metszés, a locsolás, a betegségek elleni védekezés, a pótlások, a csíkra szántás, a káliumtrágyázás és a fagy elleni védekezés.

Zs.K.

Ebben az évben az új községvezető irányításával többször permeteztek, de hiába: az elsárgult levelű baktériumos fertőzés alatt álló egyedeket ki kell venni, csaknem 300- 400 fát szükséges pótolni. Az önkormányzat most olyan embert keres a faluban – legyen akár közmunkás, képviselő, hivatali dolgozó, vagy bárki helyi lakos – aki szívén viselné a barackos jövőjét, és megtanulna egy-két dolgot a kertészmérnöktől, hogy megfelelő alapossággal gondozhassa a fákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!