Pécsvárad

2020.09.16. 15:01

A fiatalok ötleteit valósítják meg

A pécsváradi Fiatalok a részvételért Egyesület (FIRE) már nemcsak a helyi ifjúságot támogatja, hanem a környező településekkel is megkezdte együttműködését.

M. R.

Az Európai Szolidaritási Testülettől két projekthez kaptak támogatást, az egyik a Pécsváradi Ifjúsági Önkormányzatot érinti, a másik pedig a helyi fiatalokból álló Kékesd Kommandót, akik különböző közösségi programokat – például túrát vagy közös barkácsolást – szerveznek a FIRE gesztorálásával.

Ahogy László Miklóstól, a FIRE elnökétől megtudtuk, a szederkényeiket is segítik, ahol szintén támogatást nyertek a fiatalok és a döntéshozók kapcsolattartásának erősítése érdekében. A tervek szerint az első közösségépítő alkalom októberben lesz, majd havonta egy-egy helyi problémát elemeznek ki, és ezekre próbálnak megoldást találni a fiatalok. A program végén aztán ezeket a javaslatokat eljuttatják a helyi önkormányzathoz. Mecseknádasdon is hasonló együttműködés vette kezdetét, hiszen a cél ott is az, hogy az ifjúságot jobban bevonják a közösségi életbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában