programajánló

2020.09.17. 13:22

A kultúráról szól a hétvége

A Kulturális Örökség Napjai országos programsorozatot idén szeptember 19-én és 20-án rendezik meg, ebből az alkalomból a megye több pontján is izgalmas programokkal készülnek.

A Máré-várban előadásokkal, a mohácsi csatatér kutatásáról szóló kiállítással, folyamatos hadijátékokkal és íjászattal várják a kirándulókat a hétvégén. A Szigetvári és a Szászvári várban különleges tárlatvezetések indulnak, a Szaporcai Cifraház és a tésenfai Ormánsági parasztház pedig ingyenesen látogatható.

A Zsolnay Örökségkezelő is készül már a rendezvényre, szeptember 19-én este hét órától ingyenes antik koncert hallható a Cella Septichora Látogatóközpontban, amely szintén ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Vasárnap pedig a Római Birodalom különböző területeiről ismert híres művészeti alkotások elevenednek meg a látogatók segítségével. A Csorba Győző Könyvtár retró könyvvásárt tart a Király utca 9. szám alatt, és ugyanitt vezetett túrákon az épületegyüttest is bejárhatják az érdeklődők. A részletes program az oroksegnapok.gov.hu oldalon érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!