Somberek

2020.09.26. 13:09

A mezőgazdasággal ismerkedtek az ovisok

Egészségnapot tartottak nemrég a Sombereki Óvodában, ahova a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát is meghívták.

T. V.

A szakemberek szívesen vettek részt a szemléletformáló programon, Rittlinger József a NAK megyei elnöke számára különösen kedves volt a helyszín, ugyanis ő is oda járt gyermekként. Az elnök beszélgetett a kicsikkel a mezőgazdaságról, arról, hogy milyen gyümölcsöket-zöldségeket ismernek.

Rittlinger Anita, az MNVH megyei területi felelőse felhívta a résztvevők figyelmét arra, hogy részesítsék előnyben a hazai termelőtől származó helyi terményeket. Ezek nagy biztonsággal fogyaszthatóak és a helyi termelőket támogatják vele.

Horváth Vivien, a NAK mezőgazdasági szakértője egy interaktív ppt-előadást is készített, játékos formában ismertette az óvodásokkal, hogy miért jó, ha sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak. A játékos prezentációk után kóstolóra hívták a gyerekeket. Helyi termelőktől kaptak többek között krumplit, sárgarépát, zellert, paradicsomot. Alma- és szőlőlevet is ihattak a kicsik, akik igazán érdeklődőek voltak, sokat kérdeztek, szívesen kóstolták meg az elsőre ismeretlen növényeket is.

A benti program után egy kicsit kertészkedtek, zöldség- és virágmagokat ültettek, melyet a jövőben az óvoda dolgozói a gyerekekkel közösen gondoznak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!