Pótlás

2020.09.04. 11:00

Elkezdődött végre a lomtalanítás

A tavaszi hónapokat és a kényszerű otthonlétet sokan arra használták ki, hogy rendet tegyenek otthonukban, kiválogassák a szükségtelen holmikat.

M. R.

2020.03.12. Zalaegerszeg Megkezdődött a lomtalanítás a városban. Már tíz éve házhoz megy a szolgáltató a hulladékért a családi házas övezetekbe egy-egy előre kijelölt napon, a lakók előzetes bejelentése alapján. Fotó: Pezzetta Umberto pu Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Az elmaradt gyűjtéseket júniusban kezdték pótolni, most pedig eljött a tervezett, szeptemberi lomtalanítás ideje. A kisebb-nagyobb szeméthalmokat már látni is lehet, hiszen Pécs különböző városrészeibe a napokban érkezik az erre alkalmazott gyűjtőjárat.

A lomtalanítás keretén belül elszállítják a háztartásokban feleslegessé vált, a hulladékgyűjtő edényben el nem helyezhető lomhulladékot, így például a nagyobb berendezési tárgyakat, bútorokat, ágybetéteket.

Viszont az építési törmeléket, veszélyes és elektronikai hulladékot továbbra sem viszik el, de sajnos most is sok elromlott tévé vagy kisebb háztartási gép hever a lomok között. A hulladékot az adott napon reggel hat óráig kell kihelyezni a gyűjtőjárat számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában