Koronavírus Baranyában

2020.09.30. 13:03

Hagyományőrző leányvásár, kicsit másképp

Az biztos, hogy a járványhelyzet miatt a Pécsváradi Leányvásár idén más lesz, mint az eddigiek. Fontosnak tartják azonban a városban, hogy ne törjék meg a csaknem háromszáz éves hagyományt.

M. R.

Azt lapunk már korábban is megírta, hogy mindenképpen egy csökkentett tartalmú leányvásárban gondolkodnak. Augusztus elején még az volt a terv, hogy néptáncos előadások és koncertek lesznek egy elkerített területen, ahova csak meghatározott számú néző ülhet be.

Azóta azonban szigorodtak a járványügyi előírások, és ezekre a programokra is vonatkozik az ötszáz fős korlát. Ráadásul ebben az ötszáz főben benne vannak a fellépők, a rendezők, a biztonsági szakemberek és a közönség is.

Ilyen feltételek mellett már nem lenne értelme megtartani az előadásokat, ezért döntöttek úgy, hogy ettől a programelemtől is eltekintenek idén – ezt Zádori János, Pécsvárad polgármestere jelentette be közösségi oldalán.

Idén a Pécsváradi Leányvásár egy klasszikus vásár lesz, ahol kézművesek kínálják portékáikat, a jelenlegi szabályozás ezt ugyanis megengedi. A település honlapján hamarosan elérhető lesz egy adatlap, amin az árusok jelezhetik részvételi szándékukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!