időközi választások

2020.09.09. 12:28

Utoljára üléseznek Mohácson, a kormányhivatal is közbelépett

Bár a képviselők többsége már augusztus 5-én kezdeményezte a testület összehívását, Csorbai Ferenc, Mohács még hivatalban lévő, szocialista polgármestere ezt nem tette meg a törvényes határidőig, ezért a kormányhivatal közbelépésére volt szükség. Ezt követően szerdán délután megtartják az időközi választás előtti utolsó testületi ülést a Duna-parti város, írja a Mohács Újság.hu.

M.B. (forrás: Mohácsi Újság.hu)

Mulasztásos törvénysértést követett el Csorbai Ferenc azzal, hogy nem hívta össze a képviselő-testületet annak dacára, hogy azt a képviselők többsége már augusztus 5-én kezdeményezte.

Pávkovics Gábor, Mohács alpolgármestere lapunk érdeklődésére elmondta, azért kérték a testület összehívását, mert több, halasztást nem tűrő kérdésről is döntést kell hozni.

Ilyen például a költségvetés módosítása, a járvány ideje alatt a polgármester által megkötött megbízási szerződések fedezetének kérdése, illetve a legutóbbi képviselő-testületi ülésen hozott határozatok végrehajtása, pontosabban végre nem hajtása.

Csorbai Ferenc azonban nem tett eleget törvényi kötelezettségének, nem hívta össze az ülést.

Ezt észlelve a Baranya Megyei Kormányhivatal lépett, s felszólította Mohács még hivatalban lévő, szocialista polgármesterét a képviselő-testület összehívására.

Ilyen előzményeket követően erre szerdán délután kerül sor. A napirendi pontok sorában szerepel az a képviselői indítvány is, amely a legutóbbi ülésen hozott határozatok végrehajtását taglalja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!