Mohács

2020.10.25. 07:36

Állami támogatás is jön az új csarnokhoz

Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere számolt be a jó hírről, amely szerint a kormány egy mohácsi sportcsarnok felépítéséről döntött – írja a Mohácsi Újság.hu.

M. B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

Az iskolai testnevelés, valamint az utánpótlás-nevelés céljait szolgáló új csarnok a Kórház utcában, a Kisfaludy Károly Gimnázium mögött kap helyet.

- Az Orbán Viktor miniszterelnök által szignózott dokumentum egyértelműsíti, hogy a kormány egyetért a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnáziumhoz tartozó tornaterem építésének kormányzati beruházásként történő megvalósításával – közölte Pávkovics Gábor.

Mohács polgármestere hozzátette, a tornacsarnok megépülésével a gimnázium egy újabb szintre léphet, mivel az eddigi tornaterem nem tudta megfelelő színvonalon kiszolgálni a tanulókat. Az iskola teljes felújítása után ezzel a beruházással is azt támogatja a kormány, hogy az infrastrukturális feltételek nem lehetnek akadályai annak, hogy a mohácsi gimnázium a régió legmeghatározóbb középiskolái közé tartozzon ismét.

Az új csarnok a korábbi tervek szerint „C” típusú lesz, amelynek szabványos mérete 25x45 méter. A létesítményben a szomszédságában található gimnázium testnevelésóráit tarthatják majd, de alkalmas lesz kézilabda-, labdarúgó utánpótlás-nevelés céljára és egyéb egyesületi, valamint tömegsport-rendezvények megtartására is. Szabványos kézilabda- és futsalpályával rendelkeznek, ezen kívül több kosár- illetve röplabdapálya is helyet kaphat benne, s egyszerre három csoport párhuzamos testnevelésórájának megtartására is alkalmasak. Az iskola mögötti területen felépülő létesítményben három részre osztható küzdőtér, öltözők, vizesblokkok és kiszolgálóhelyiségek kapnak helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!