fejlesztés

2020.10.13. 22:01

Birtokba vehették az új játszóudvart az óvodások Sásdon

Szép és biztonságos környezetben játszhatnak mostantól az óvodások Sásdon, hiszen kedden átadták a megújult játszóudvart. A beruházás a Magyar Falu Program keretében valósult meg ötmillió forint kormányzati támogatásból és több százezer forint önerőből.

M. R.

Van hinta, mászóka és csúszda is, amit néhány gyermek még az eső ellenére is jókedvűen próbált ki. Az ünnepélyes eseményen Nagy Csaba, ország­gyűlési képviselő úgy fogalmazott, hogy az elmúlt időszakban a magyar kormány sok olyan döntést hozott, amelyekkel a családokat, kisgyermekes szülőket és fiatal párokat támogatták.

Elindult egy bölcsőde- és óvodafelújítási program, amelynek keretében a településen is elkészült a 21. századi biztonsági követelményeknek maximálisan megfelelő játszóudvar. Jusztinger János polgármester pedig azt mondta, hogy a Fáy utcai sportpark és a hörnyéki járda után rövid idővel végre az óvodaudvart is átadhatják.

– A Magyar Falu Program részeként felépült játszótér a jövőnek szól

– hangsúlyozta a polgármester. – Egyrészt azért, mert a sásdi gyermekeknek készült, másrészt azért, mert szervesen illeszkedik az óvoda és bölcsőde fejlesztését szolgáló terveinkbe, valamint gazdagítja a városközpont megújítását célzó beruházások sorát.

A játszóudvar ötmillió forint kormányzati támogatásból és több százezer forint önerőből épült meg, és ezzel nem áll meg az intézmény fejlesztése. A város 180 millió forint pályázati összeget fordít arra, hogy egy új épületet húzzanak fel a Szent Imre úton, ami a kapacitásbővítés mellett az óvoda biztonságos megközelítését, a településkép javítását és új városközponti parkoló kialakítását teszi lehetővé. Fontos megjegyezni azt is, hogy az elmúlt években az óvoda Rákóczi úti épülete is teljesen megújult.

Nagy Csaba (balról), Rabb Győzőné és Jusztinger János vágta át a szalagot

Az átadót az óvoda Süni csoportos gyermekeinek műsora zárta, illetve a kicsik alkotásaiból egy rajzkiállítás is nyílt, a vendégek ezt is megtekinthették az intézmény folyosóján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában