Bicsérd

2020.10.07. 07:36

Használják már az extrákkal felszerelt kisbuszt

Számos kisebb-nagyobb fejlesztés, beruházás történt a közelmúltban Bicsérden, amelyek eredményeként még élhetőbb lesz a település.

T. V.

A Magyar falu programban a Falu- és tanyagondnoki szolgálat fejlesztése című alprogram közel 15 millió forint összegű nyertes pályázatából szerezte be az önkormányzat a tanyagondnoki kisbuszt, ezzel a településen élők mindennapjait könnyíthetik meg.

Vér József polgármestertől megtudtuk, hogy a mikrobusz átvétele és szolgálatba állítása megtörtént. Magdó Szilárd jegyzővel Nagy Csaba országgyűlési képviselőtől vehették át ünnepélyes keretek között a buszt. Az extrán felszerelt járműben beemelő is van, ami a mozgásukban korlátozott személyek szállításában nagy könnyebbséget nyújt, de az iskoláskorú gyermekek és az idősek szállításában is nagy segítséget jelent az új jármű.

– Lábtartó is van a kisbuszban, a legnagyobb előnye pedig az, hogy mindkét oldaláról nyílik, ezért is választottuk ezt a típust – fogalmazott a polgármester.

A Magyar falu programban a község az óvodafejlesztéssel, és az orvosi eszközök beszerzésével és a rendelő épületének fejlesztésével kapcsolatos alprogramokban is nyert. A beruházásokkal már korábban elkészültek, az orvosi rendelő és az óvoda felújítása kapcsán az átadás is megtörtént. Az épületek jól funkcionálnak, használatba is vették már azokat a falu lakói, az engedélyek megvannak, az elszámolás is megtörtént.

A polgármester hozzátette, hogy figyelemmel kísérik a további pályázati lehetőségeket, és folyamatosan készítik elő az újabb projekteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!