Martonfa

2020.10.08. 11:52

Korszerű lett a közösségi ház

Megújult a közösségi ház Martonfán, az épület megfelelő szigetelést kapott és korszerűsítették a fűtési rendszert is egy csaknem 26 millió forintos támogatásból.

M. R.

Ahogy Bosnyák Attila András, Martonfa polgármestere mondta, a fejlesztésnek köszönhetően jelentősen csökkentek a közösségi ház fenntartási költségei. Hargitai János országgyűlési képviselő a szerdai ünnepélyes átadón úgy fogalmazott, hogy Martonfa egy olyan település, amely nemcsak költ, hanem közben arra törekszik, hogy gazdálkodjon is. Példaként felhozta, az önkormányzat nemrég több hektár földet vásárolt, hogy hasznosítsák, valamint két szövetkezet is működik itt.

– A tudatos fejlesztési politika eredményeként a megye kisebb és nagyobb településein, csaknem nyolcvan helyszínen újulnak meg önkormányzati épületek, közösségi házak – ezt már Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke mondta az eseményen. – Ezekre a most záruló projektekre az elmúlt években összesen 5,5 milliárd forintot költöttünk.

Őri László hozzátette, hogy az összeg nagyságrendje és a projektek számossága jól jelzi, mennyire fontosnak gondolják az energetikai korszerűsítéseket, hiszen ezek által jelentősen csökkennek a kistelepülések kiadásai, és az önkormányzatok azt az összeget, amit eddig rezsire fordítottak, a jövőben más célra használhatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!