újdonság a javából

2020.10.30. 07:00

Rendhagyó busójárást tartanak Mohácson

Rendhagyó busófelvonulást tartanak a Duna-parti városban – írja a Mohácsi Újság.hu.

M. B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

A lap szerint pénteken adják át ugyanis hivatalosan a méltán nemzetközi hírű mohácsi busójárás megújult színtereit, azaz a Deák teret, valamint a Busóudvart, ahol ezúttal egyben új kiállítással is várják az érdeklődőket. Mindezt stílszerűen busókkal, akik fel is vonulnak a városban.

Mindennek megfelelően igazi busójárási hangulat ígérkezik pénteken délelőtt Mohácson, a télűző népszokás megújult rendezvényhelyszíneinek átadási ünnepsége alkalmából.

A mintegy egymilliárd forintból átépített Deák térre és a megújult Busóudvarba várják a mohácsiakat és az érdeklődőket, a hagyományőrző sorba illeszkedő eseményen egyúttal felavatják a mostani alkalomra elkészült Ördögkerék elnevezésű szoborcsoportot is.

A busók délelőtt kilenc órától gyülekeznek a Busóudvarban, ahonnan átvonulnak a Deák térre. Az avatási ünnepség délelőtt tíz órakor kezdődik majd, kulturális műsorral, köszöntőkkel.

A programokat követően a résztvevők a Busóudvar felé veszik az irányt, ahol tárlatvezetéssel mutatják be a megújult létesítményt és a kiállítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában