Mohács

2020.11.21. 16:25

Hosszú ideig nyomozhatnak a városházáról elvitt iratok ügyében

A megyei rendőr-főkapitányság közlése szerint a Komlói Rendőrkapitányság továbbra is okirattal visszaélés gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen a mohácsi városházáról elvitt iratok kapcsán – írja a Mohácsi Újság.hu.

M. B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

Amint arról beszámoltunk, az időközi választás utáni éjszakán ismeretlenek jártak a városházán, ahonnan iratokkal távoztak. Csorbai Ferenc, Mohács volt MSZP-s polgármestere már korábban elismerte közösségi oldalán, ő járt a hivatalban a választást követő éjszakán.

Azt írta, csak a személyes holmiját vitte magával, iratokról nem tett említést. A nyomozás elrendelése óta már mintegy másfél hónap eltelt, megkérdeztük a rendőrséget, vannak-e már gyanúsítottjai az ügynek, illetve mikor zárulhat le a vizsgálódás.

Bár igaz, hogy a „nyomozást a lehető legrövidebb időn belül le kell folytatni”, de mint kiderült, a nyomozó hatóság a beszámolóját a felderítés során hathavonta küldi meg az ügyészségnek. Végső soron a nyomozás határideje a gyanúsított kihallgatásától számított két év, ami hat hónappal meg is hosszabbítható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában