light friday

2020.11.23. 16:54

Láthatóságra hívják fel a lakosság figyelmét

Az őszi-téli idő mindenkit fokozott óvatosságra, és a szokásosnál körültekintőbb közlekedésre int. Sokszor tapasztalhatunk ködöt, délután 4-5 óra felé pedig már sötét van. A láthatóság fontosságára a rendőrség és a polgárőrség is időről időre felhívja a lakosság figyelmét.

T. V.

Fotó: Laufer László

A hónap elején a megyei rendőr-főkapitányság is csatlakozott ahhoz az országos kezdeményezéshez, mellyel az őszi-téli közlekedés biztonságosabbá tételét célozták meg. A Black Friday-akciók mintájára jött létre a Light Friday névre keresztelt kampány, amikor láthatósági mellényekkel, lámpaszettekkel, fényvisszaverős karkötőkkel ajándékozták meg az érdeklődőket Pécsett. A KRESZ szerint a láthatósági mellény viselése ugyanis lakott területen kívüli úttesten este vagy korlátozott látási viszonyok esetén a gyalogosok számára kötelező.

A megyei baleset-megelőzési bizottság a témában gyermekrajzpályázatot is hirdetett általános iskolás tanulók részére. A Látszódj, hogy élhess! című pályázatban a rajzoknak kifejezetten a gyermekek gyalogosan vagy kerékpárral történő biztonságos közlekedését kell bemutatnia, tekintettel a láthatóságra. A pályaművek beküldési határideje november 27., a rajzokat a Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság címére (Pécs, Vargha Damján u. 1.) kell eljuttatni.

A zsűri korosztályonként az első 3 pályaművet díjazza majd, és a beérkezett rajzokat baleset-megelőzési céllal felhasználhatják majd. Az alkotásokat kisebb méretben különböző kiállításokon és baleset-megelőzési rendezvényeken bemutathatják, terjeszthetik majd a jövőben.

.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában