elszámolási viták

2020.12.04. 11:30

Nem csoda, hogy már akadozik a cserdi csoda

Még mindig nem tudni, hogy mi történt Cserdiben a nyáron elhunyt Bogdán László polgármestersége alatt.

B. M.

Egyelőre annyi derült ki, hogy egy pécsi jogászt megnevezett a búcsúlevelében a polgármester, majd halála után pár nappal a rendőrség nyomozást is indított. Az viszont kérdés, hogy mi lesz a Cserdit is érintő projektek sorsa, és az ezekre kapott források hol vannak, illetve egyáltalán rendelkezésre állnak-e.

A település határában a már elindult egyik nagy projekt is befejezetlenül áll: ez az a termékraktár, hűtőház, csomagoló és logisztikai bázis, amelyet a helyi termelők piacra jutásának elősegítésére építettek, és amelyre 250 millió forint támogatást kapott a falu.

Az építkezést hónapokkal ezelőtt elhagyták a munkások, ezért érdeklődtünk a község jegyzői feladatait ellátó bodai kirendeltségen a projektről, ám Papp Gizella jogi osztályvezető nem kívánt nyilatkozni a folyamatban lévő rendőrségi nyomozásra hivatkozva. Az új cserdi polgármester, Bogdán Gyula szintén nem akart beszélni, holott nem a nyomozásról, hanem a fejlesztés jövőjéről érdeklődtünk volna.

Biztos forrásból azonban megtudtuk, hogy a 250 milliós hűtőház-raktár-projekt körül szintén pénzügyi elszámolási vita van a településen, hiszen információink szerint a műszaki ellenőr nem hagyta jóvá kivitelezőnek az épület 70 százalékos készültségéről szóló jelentését, ezért az nem is kapta meg az időarányos fizetési részletet, ezért levonultak a munkaterületről, miközben a szerződésük is lejárt a településsel.

Bár még az előző polgármester halála előtt úgy tűnt, hogy lehetne rendezni a vitás kérdést, az új faluvezetéssel nem tudott még érdemi tárgyalásokat sem folytatni a kivitelező, aki egyébként azért is vállalta el ezt a munkát, mert úgy gondolta, ne csak szavakkal, hanem komoly tettekkel is kell tenni a hazai cigányságért.

Érdekesség, hogy a projekthez közel állók szerint az épület négyötöde már készen is van, valójában belső munkák, külső tereprendezés, parkolóépítés van csak hátra, ami nagyjából két hónapot venne igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!