szászvár

2021.01.07. 15:31

A faluház és a strand felújítását is tervezik

Több nagyobb projekt megvalósítását is tervezi a szászvári önkormányzat az elkövetkezendő időszakban. A megvalósítandó beruházásokkal kapcsolatos javaslataikat, fejlesztési elképzeléseiket a közelmúltban, a Baranya Megyei Önkormányzat felhívásának eleget téve be is nyújtották be.

W. K.

A 2014–2020 közötti időszakhoz hasonlóan a Baranya Megyei Önkormányzat elkészíti a 2021–2027 közötti uniós és hazai támogatások felhasználása irányadó tervezési dokumentumait: a Baranya Megyei Területfejlesztési Programot és Baranya Megye Integrált Területi Programját. Ezek megalapozásához fontos, hogy megismerjék a megye gazdasági, civil és önkormányzati szereplőinek fejlesztési céljait, elképzeléseit – ennek a felhívásnak tett eleget projekttervei benyújtásával a szászvári önkormányzat.

A településen a legnagyobb tervezett beruházás a faluház felújítása, amelyet 150 millió forintból szeretnének megvalósítani. A strand korszerűsítése a tervek szerint 30 millió forintból lenne kivitelezhető, ezen kívül idősek apartmanházának kialakítása – amely egy 50 millió forintos fejlesztés lenne –, forgalomlassító szigetek építése, valamint a Vár utcát és az Aradi vértanúk útját érintő, mintegy 26 millió forintos útfelújítási program is szerepel az elkövetkezendő évekre kitűzött önkormányzati célok között. Mindezek mellett a település főtere és a bányatelep között kerékpárutat is építenének. Császtában játszóteret alakítanának ki, és a temető fejlesztésére, a Hársvirág Óvoda régi épületrészének felújítására is költenének. A megyei önkormányzathoz benyújtott projekttervek szerint iparterület kialakítását is tervezi a szászvári önkormányzat, ami húszmillió forintból lenne megvalósítható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!