Másképp hasznosulnak

2021.01.18. 07:55

Nem a főtéri máglyán végzik idén a karácsonyfák

Vízkeresztet követően Mohácson is egyre több lebontott karácsonyfa kerül az utcákra, amelyek a korábbi esztendőkben a busójáráskor épített máglyákhoz használtak fel a szervezők.

M. B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

A városüzemeltetési társaság teherautóival gyűjtötték össze a szebb napokat látott tűlevelűeket, majd kötegelve tárolták őket, hogy farsangvasárnap, illetve kedden, farsangtemetés napján a főtéri máglya építéséhez használják fel.

Idén azonban sajnos a busójárás elmarad, a fákat ennek megfelelően most is újrahasznosítják majd, csak egy kicsit másképp.

Az MVR Nonprofit Kft. munkatársai ezúttal is folyamatosan összegyűjtik a kidobott fákat, a cég telephelyén depózzák, majd darálásra szállítják.

A faaprítékot ezt követően zöld hőenergia formájában a Bioenergy-Duna üzemében hasznosítják, magyarán elégetik, ezzel a módszerrel több mint kétezer mohácsi otthon melegéhez járulnak hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!