Alsómocsolád

2021.01.22. 16:06

Nevet adnának a tónak és a kilátónak

A helyi lakosok segítségét kérik a programturizmus referensei az alsómocsoládi tó és kilátó elnevezésében.

Zs. K.

A csodás, romantikus környezetben elhelyezkedő tó és a különleges fekvésű kilátó régóta névtelenül árválkodik, ám most itt a lehetőség mindenki számára, hogy e két – az ide látogató vendégeket is elkápráztató – látványosság elnevezésében részt vegyen.

Minden ötletet és javaslatot várnak a tó elnevezésére, illetve a 2015-ben épült, háromemeletes kilátó számára is, amelynek környezetében a padok és asztalok mellett egy szoborcsoportot találunk. Fésűs Éva A palacsintás király című meséjének figuráit láthatjuk: a mesében ugyanis szó esik a „mocsoládi erdőkerülőről”, aki ez esetben az álruhás királyfi.

A jelentkezőktől azt kérik, a név lehetőleg képviselje a látványosság jellegét vagy történetét, illetve hogy az elnevezés már önmagában is felkeltse a turisták kíváncsiságát. A javaslatokat a kissprogramturizmus@gmail.­com e-mail-­címre várják január 31-ig.

Az ötleteket közzéteszik a község közösségi oldalán, amely után szavazás döntheti el, hogy melyek a befutó nevek. A győztes mindkét kategóriában egy-egy szép ajándékcsomagban részesül az Alsómocsolád Programturizmustól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában