Koronavírus Baranyában

2021.01.22. 18:28

Rossz jel, hogy emelkedik a pécsi szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Nem jó hírt osztott meg az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tiszti főorvos, hiszen elmondása szerint a pécsi szennyvízben emelkedik a koronavírus örökítőanyaga – ugyanakkor más településeken jellemzően javulás tapasztalható.

Nagykanizsa, 2020. május 22. Kemes Klára, a Pannon Egyetemhez tartozó Soós Ernõ Víztechnológiai Kutató-Fejlesztõ Központ asszisztense a MOL nagykanizsai laborjában 2020. április 20-án. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával a Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Mol együttmûködésében kilenc városban indul kutatómunka a koronavírus kimutatására a kommunális szennyvizekbõl. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Müller Cecília szerint a szennyvizek vizsgálata is kedvező tendenciát mutat. Szekszárdon, Szolnokon és Veszprémben egyértelműen csökken, a többi városban stagnál vagy alacsony a szennyvízben mért vírusszám, míg Győrben, Pécsen és Szombathelyen emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!