még ez is...

2021.01.13. 16:39

Üzemzavar volt az erőműben, leállt a távfűtés

A belső villamosenergia-hálózat meghibásodása miatt ma délelőtt átmenetileg leállt az energiatermelés a pécsi erőműben. Ennek következtében a távhőszolgáltatás is szünetelt Pécs városában, közölte az erőmű. 

bama.hu

Fotó: Molnár Péter

Az üzemzavar 10:21-kor lépett fel, amelynek következtében az erőműben működő kazánok és generátorok egyaránt leálltak. A pécsi erőmű szakemberei a meghibásodás forrásának azonosítását követően haladéktalanul nekiálltak az üzemzavar elhárításának.

Az azonnali beavatkozásnak köszönhetően az erőmű egyik blokkja 12:13-kor újra működésbe állt, azonban ez az egység a távhőigény 50 százalékát tudja ellátni, így a délutáni órákban átmenetileg csökkentett teljesítménnyel folyik a városban a távhőszolgáltatás.

A hibaelhárítási munkálatok befejezését követően – beleszámítva a rendszer felmelegedésének időigényét is – a távhőszolgáltatás várhatóan az esti órákra fog teljesen helyreállni.

„Addig is a pécsi erőmű nevében a lakosság türelmét és megértését kérjük, szakembereink mindent megtesznek annak érdekében, hogy az összes pécsi távhő-felhasználó részére minél rövidebb időn belül újra teljes körűen biztosítani tudjuk a szolgáltatást, és minimalizáljuk az esetleges szolgáltatáskiesést„ – nyilatkozta Rudolf Péter a Pannon Hőerőmű Zrt. vezérigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!