Sulizsaruk

2021.02.24. 14:00

A diákok, a tanárok is örülnek a jelenlétüknek

A tavaly szeptemberi tanévkezdés óta dolgoznak iskolaőrök a baranyai sulikban.

Palotás Péter (Forrás: Pécsi Újság.hu)

20200914 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Iskolaőr a Vegyipari középiskolában.

Fotó: Molnár Péter

Erre a baranyai iskolaőrök esetében akadt is példa az elmúlt nagyjából fél év alatt.

Érdeklődésünkre a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság arról adott tájékoztatást, hogy az állományukba tartozó iskolaőrök a múlt év szeptember 1-je és idén február 15-e között összesen tizennyolc esetben intézkedtek. Mint megtudtuk, alapvetően verbális konfliktusok kezelésére volt szükség. Öt esetben pedig – két garázdaság, egy lopás gyanúja, valamint két egyéb szabálysértés miatt – rendőrségi eljárás is indult.

Ugyan egyes, magukat függetlennek valló, ám valójában a balliberális holdudvarhoz tartozó szervezetek és személyek tavaly már-már hisztérikusan ellenezték az iskolaőri rendszer bevezetését, a mesterségesen gerjesztett félelmekből semmi sem igazolódott be.

A rendőrség közölte, az első fél év tapasztalatai azt mutatják, hogy az iskolaőrök fogadtatása az intézményekben kedvező volt a pedagógusok és a diákok részéről is. Lapunk információi szerint összességében rendkívül pozitívak a visszajelzések.

Annak érdekében, hogy ez így is maradjon, a rendvédelmi szerv és az oktatási intézmények között folyamatos a kapcsolat, az iskolarendőrök pedig rendszeresen utánképzésen vesznek részt.

Baranya megyében összesen harmincegy helyen dolgoznak iskolaőrök, a feladatokat alapvetően egy ember látja el intézményenként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!