Változnak az évszakok

2021.02.01. 11:30

Egy nap alatt is hatalmasat változott az időjárás, a tavaszt a tél váltotta

Szeszélyes mint az időjárás – az elmúlt hetek napjaira hatványozottan is érvényes volt ez a mondás.

Zs. J.

A reggel tavasszal kezdődött, késő délután átugrottunk az őszbe, majd estére megérkezett a tél. Hasonlóan alakul a hétvége. Sokan kihasználták a szombati napsütést, és a ház körül, a kertekben serénykedtek. Vasárnap hajnalra újra megérkezett a hidegebb, csapadékos idő. Kezdetben eső, havas eső, majd hó hullott. A magasabb részeken fehérbe öltözött a táj.

Az előttünk álló hét szintén változékonyan alakul a Magyar Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. Hétfőn és kedden mínusz három-öt fokig hűl le a levegő hőmérséklete, napközben nulla fok körüli hőmérsékletre számíthatunk. Szerdától melegedés kezdődik, eltűnnek a hajnali mínuszok, a napi maximum hőmérséklet plusz tizenkét fok lesz. Csapadék egyedül szerdán várható, a hét többi napján közepesen felhős, napos időre készülhetünk.

A hosszabb távú amerikai accuweather.com előrejelzése szerint február közepén számíthatunk újra havazása, havas esőre. A mostani számításaik szerint február vége hidegebb lesz, hajnali mínuszok várhatóak és napközben is alig megy fel a levegő hőmérséklete nulla fölé..

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában