járványhelyzet

2021.02.07. 12:15

Gyűjtik az aláírásokat a díjcsökkentés érdekében

A Ferencesek utcájának elkeseredett kereskedői azért indítottak aláírásgyűjtést, mert bár nyitva lehetnek a veszélyhelyzetben is, de a Pécsi Vagyonhasznosítónak komoly bérleti díjat kell fizetniük, amit viszont nem tudnak kitermelni.

B. M.

Fotó: Dittrich Éva

Kővári János, az ÖPE elnöke, a belváros önkormányzati képviselője a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, annak ellenére, hogy a Péterffy Attila vezette önkormányzat megígérte, hogy díjkedvezményt fognak kapni az önkormányzati bérlemények bérlői, erre a második hullámban nem került sor. Ezért fogtak aláírásgyűjtésbe a kereskedők, ezek a kisvállalkozások ugyanis nem tudják több hónapon keresztül ilyen bevételkiesés mellett kifizetni a teljes összeget.

Tubák Lászlóné, a Tubák Kesztyű üzletvezetője és Simor Judit, a Zora divat üzletvezetője is azt mondta, hogy nem sokáig bírják már, mert alig-alig térnek be hozzájuk az emberek, akik meg igen, azok is inkább csak nézelődnek.

A baloldali városvezetés a Dunántúli Napló megkeresése után közleményt adott ki, ebben az szerepelt, hogy egyre több, nem a vendéglátói szektorban érdekelt bérlőtől érkezett igény a díjcsökkentésére, a vagyonhasznosító már január végén megkezdte a harmadik kedvezménycsomagjának kidolgozását is. Ez folyamatban van, ennek részleteit a kormány március 1-jét követő időszakra vonatkozó döntése után fogja a társaság ismertetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!