Döntés

2021.02.25. 09:17

Kinevezték az állatkert új igazgatóját

Hét jelentkező közül a polgármester a keddi online konzultácót követően a teljes szakmai pályafutásával a céghez kötődő, korábbi szakmai vezetőt, Andricz Bertoldot nevezte ki a Pécs Állatkert NKft. igazgatójának, közölte az önkormányzat.

bama.hu

Heten jelentkeztek a pécsi állatkert igazgatói pályázatára, amit 2020 végén írt ki a pécsi önkormányzat. Hosszú évek óta nem volt pályáztatás a cégvezetői pozícióra, a most lezárult tender alapján azonban elmondható, hogy nemcsak az átláthatóságot, hanem a szakmaiságot is erősítette a pályázat.

Valamennyi jelentkezőt meghallgatta az önkormányzati bírálóbizottság, amely a Magyar Állatkertek Szövetségének tagjával egészült ki. A szakmai szervezet képviselője a jelentkezőkről alkotott szakvéleménnyel járult hozzá a kiválasztás sikeréhez. A keddi, online konzultáción a képviselők a bírálóbizottság első számú jelöltjének, Andricz Bertoldnak a kinevezését támogatták, így március 1-jétől immár hivatalosan is a fiatal szakember veszi át a posztjáról lemondott korábbi igazgató, Siptár Dávid helyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!