Beremend

2021.02.02. 19:30

Megújult és kibővült a bölcsőde

Több száz millió forint összköltségű fejlesztések valósultak meg Beremenden az elmúlt évben. Kedden a lezárult projektek átadóján a térség országgyűlési képviselője a nagyközség polgármesterével, képviselőivel, és intézményvezetőkkel tekintette meg a megújult épületeket.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Hétfőtől új bölcsődébe járnak a beremendi kisgyermekek. Az épület egyik szárnyában korábban az alapszolgáltatási központ részlege működött, ám őket egy helyre költöztették, így az épület teljes egészét a bölcsőde alkotja. Az önkormányzat a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert pályázati támogatásból kívül-belül felújította az intézményt, és a férőhelybővítésnek köszönhetően már 25 kisgyermek járhat ide.

Az épületfelújítás során átépítték és akadálymentesítették a bölcsőde belső tereit. Az új bútorok és játékok komfortosabb és kreatívabb környezetet teremtenek a gyermekek számára, és Herceg Csabáné intézményvezető kezdeményezésére egy sószobát is kialakítottak az épületben. Megújult a bölcsőde udvara, a kicsik új kültéri játékokat kaptak, illetve a nyári napos időszakban napvitorla nyújt majd árnyékot a gyermekek számára. Jelenleg 22 kisgyermek élvezi a megújult környezetet, de tavasszal érkezik még három bölcsődés.

Theisz Ferenc, a nagyközség polgármestere elmondta, a projekt tervezésekor teljes mértékben figyelembe vették az intézmény dolgozóinak kérését, javaslatait.

Hargitai János országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy Beremend intézményrendszere nem csak az itt élőket, a környező települések lakóit is szolgálja, a helyi vezetés a fejlesztéseit tudatosan tervezi, kiválóan helyt áll a centrumtelepülés szerepében. A megvalósult TOP-projektekre összesen 220 millió forintot nyertek, amelyhez az önkormányzat még 100 millió forint önerőt biztosított.

Megoldódott a tornacsarnok szellőztetése is

Szintén a TOP pályázati források segítségével teljes energetikai korszerűsítésen esett át az iskola melletti, önkormányzati fenntartású tornacsarnok. A nyílászárók és a rajtuk lévő rolók már távirányítással működnek, így az épület – korábban nehézkesen működő – szellőztetését és árnyékolását is kényelmesen meg tudják oldani. A könyvtár épületén is energetikai korszerűsítést végeztek. A szigetelések elvégzésével, valamint a nyílászárók cseréjével energiatakarékosabbá váltak az épületek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!