Bulihangulat

2021.03.31. 11:30

Szinte minden nap buli van a pécsi alagút tetején

Mintha nem is lenne járvány, olyan természetességgel bulizgatnak a fiatalok Pécsett az alagút tetején és az Északi Várfalsétánynál. A foglalkozások általában este nyolcig elérik a céljukat, így a járványügyi korlátozásokat ezt követően a többség nem szegi meg, na de addig... ami a csövön kifér, persze maszk nélkül.

Lakatos Gábor (forrás: Pécsi Újság.hu)

Nap nap után hüledezünk a járványügyi adatokon, az új fertőzöttek és a halálos áldozatok számán, ennek dacára rengetegen fittyet hánynak az óvatossági rendszabályokra.

Egyre több embert látni maszk nélkül járkálni az utcán, a nyitva tartó bevásárlóközpontokba nem csak vásárolni, hanem nyilvánvalóan zsinatolni is járnak az emberek, a Hal téren már megszokott a kupleráj, lényegében nyilvános kocsma és illemhely.

Azonban ez még nem minden. Számos olvasói jelzés érkezett szerkesztőségünkbe arról, hogy fiatalok – akik pedig a járvány harmadik hullámában bizony már szintén az igencsak veszélyeztetettek közé tartoznak – rendszeresen buliznak Pécs több pontján is szabadtéren, a leginkább kedvelt helyeknek pedig az alagút teteje, valamint az Északi Várfalsétány számít.

Nosza, felkerekedtünk, hogy megnézzük, tényleg így van-e mindez. Nos, a helyzet sajnos az, hogy igen, sőt, még annál is elkeserítőbb, mint gondoltuk.

Szombaton délután mindkét helyen bulihangulat uralkodott. Csapatokba verődve beszélgettek, bandáztak, iszogattak a fiatalok, dübörgő zene mellett. Sőt, a közéjük tévedők azt is felfedezhették, mintha a gomolygó cigarettafüstnek is érdekesebb illata lenne a megszokottnál.

Maszk senkin nem volt, legalább is mi úgy láttuk, az pedig a szituáció lényegéből fakadóan magától értetődő, hogy távolságot sem tartottak, szinte egymás nyakában szórakoztak.

A helyek persze más, normális esetekben alkalmasak is lennének arra, hogy kieresszék magukból a fáradt gőzt, mert még a hangzavar miatt se nagyon panaszkodik itt senki.

S persze nem is csak ez a két helyszín, ahol összegyűlnek és találkoznak egymással a diákok. A lakótelepek parkjaiban és a házak között is sok ilyen példával találkoztunk hétvégén, s a város egyéb kedvelt pontjain is belefuthatunk fiatalokba.

A bulik többségének – legalábbis a szabadtéren bonyolított részüknek – este nyolcra vége, így legalább a kijárási tilalmat nem szegik meg az érintettek, az azért viszont ettől függetlenül érthetetlen, a rendőrség és a közterület-felügyelet miért nem lép fel hathatósabban a jelenséggel szemben.

Hétfőn ismét bejártuk az említett helyszíneket, akkor jóval kevesebben voltak, de illúzióink azért nincsenek, ahogy kitör a tavaszi szünet, s az igazi kikelet, újra és újra benépesülnek a bulihelyszínek.

Jegyzetünk a témában:

https://www.bama.hu/helyi-ertek/velem-en/megeri-e-lazadni-a-korlatozasok-ellen-ha-ezzel-masokat-veszelyeztetsz-3678403/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában