Eső áztathatja március 15-ét

2021.03.13. 11:00

Elvétve lesznek nyitva a boltok, üzletek az ünnep alatt

Az előttünk álló hosszú hétvégére a meteorológusok nem jósolnak kellemes tavaszias időt.

Zs. J.

MÁV Kecskemét vasútállomás 20210303 Kecskemét Fotó: Bús Csaba BCS Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Szombaton néha kisüt a nap, de javarészt felhős időre számíthatunk. Vasárnap esőssé, szelessé alakul az időjárásunk, míg március 15-én csapadékmentes, borongós idő várható az előrejelzések szerint.

A tavalyi év után idén is a március 15-ei ünnepségek a városokban, falvakban a járvány miatt elmaradnak, de van olyan baranyai település, ahol rendhagyó módon emlékeznek meg az 1848-as szabadságharcról. A sásdi polgármester, Jusztinger János a Facebook-oldalon mond ünnepi beszédet március idusán délután öt órától, mint írta: nem szeretné, hogy a járványhelyzet teljesen elvegye tőlük a közösségi lét megélésének ünnepi pillanatait.

Március 8-tól az üzletek, boltok jelentős része bezárt a kormány által bevezetett szigorítások miatt, de mivel március 15-e piros betűs ünnep, így hétfőn csak elvétve lesz nyitva egy-két élelmiszerbolt, dohánybolt, így érdemes előre bevásárolni. Az ünnephez igazodik a vonatok és buszok közlekedési rendje. A vonatok március 14-én az ünnepnapi, 15-én a vasárnapi, 16-án már a munkanapi menetrend szerint közlekednek. Módosul a Volánbuszok közlekedési rendje is: március 14-én munkaszüneti napi, 15-én a hét első tanítási és munkanapját megelőző munkaszüneti napi, 16-án a hét első tanítási és munkanapi menetrendnek megfelelően indulnak a járatok.

Hétfőn a Tüke Busz Zrt. autóbuszai is a nemzeti ünnepeken megszokottak szerint, a vasárnapi és munkaszüneti napokra érvényes menetrend szerint közlekednek a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!