egy zöldebb földért

2021.03.21. 13:32

Gyorsan lett gazdájuk az elültetett csemetéknek Pogányban

Villámgyorsan volt jelentkező arra a 14 facsemetére, amelynek elültetésében, gondozásában az önkormányzat kérte a lakosság segítségét.

Zs. K.

Forrás: Shutterstock

A katolikus templom bejáratához vezető járda melletti tujasort a növények betegsége miatt az önkormányzat kénytelen volt pár éve kivágatni. Helyüket eddig még pótolták növényekkel, és ez bizonyára sokak számára hiányérzetet okozott.

Most a sportpálya melletti látványos fasor folytatásaként a templomhoz vezető járda két oldalára, és a templom mellett szintén kivágott fák helyére gömbkőrisek ültetését tervezték, biztosítva ezzel a rendezett, egységes látványt. A lakosok közül várták a jelentkezőket a 14 facsemete örökbefogadására, cserébe pedig minden örökbefogadó névvel ellátott kis táblát kap, amelyet a fácskája elé helyeznek ki.

A rekordidő alatt gazdára talált facsemetékre jóval több család jelentkezett, de minden bizonnyal ők sem maradnak „saját” fa nélkül, ugyanis az önkormányzat a Szent Márton emlékparkot is hasonlóképpen szeretné szebbé tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!