Sikerrel jártak

2021.03.30. 13:30

Megépülhet a német tanösvény

Kétnyelvű nemzetiségi tanösvény létrehozására pályázott a város német önkormányzata, és a napokban kiderült, sikerrel jártak. A pozitív döntésnek köszönhetően tehát hamarosan megépülhet a tanösvény, amely a pécsváradi németség jellegzetességeit mutatja be.

M. R.

Az erdő rejtett kincseit bemutató tanösvény nyílt a Nyugat-Mecsekben

Fotó: Sóki Tamás

Korábban Baumann Mihály, a nemzetiségi önkormányzat elnöke lapunknak elmondta, hogy a város központi szerepet töltött be már a középkorban, hamar városias jelleget öltött, sokféle iparos telepedett le itt. Ez a környező településekre nem volt jellemző.

A tanösvény tájékoztató tábláin, amelyeket várhatóan a város központjában és a régi német utcán helyeznek el, ezek a sajátosságok jelennének meg.

A tervek szerint információs füzetek segítik majd az érdeklődőket, de interaktív elemekkel is bővítenék a tanösvényt.

A pécsváradiak is aktívan részt vettek az ötletelésben, hogy mit mutasson be a tanösvény, a helyi németség mindennapjaihoz kötődő képeket, történeteket és különböző dokumentumokat is küldhettek az önkormányzatnak.

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!