Gyurcsánytangó Pécsen

2021.03.03. 17:30

Nem jött el saját perére Péterffy Attila, újra beidézik a polgármestert (videó)

A balliberális polgármester, Péterffy Attila eddig az általa Vicze Csillával, a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivőjével szemben indított személyiségi jogi per három tárgyalásából csupán egyre ment el, arra is csak azért, mert a bíróság beidézte. Az előző tárgyalás azért szakadt félbe, mert nem tudta pontosan megfogalmazni ügyvédjével, hogy milyen keresettel is támadnák meg a szóvivőt. A szerdait pedig Péterffy távolléte miatt kellett elhalasztani.

B.M.

Fotó: Dittrich Éva

A vagyonos polgármester ezúttal lemondott arról, hogy a pécsi civiltől több százezer forintos sérelmi díjat követeljen, viszont előrukkolt azzal, hogy becsületsértéssel is megvádolta Vicze Csillát. A szóvivő viszont következetesen azt állítja, hogy ő nem tett mást, mint Péterffy által a pécsi hőerőmű vezérigazgatójaként elmondottakat közölte maga is.

Éppen ezért ügyvédje, Halmos Péter a mostani tárgyaláson felhívta Péterffy ügyvédjének a figyelmet arra, hogy aki mást bíróság előtt bűncselekmény elkövetésével vádol, az gondatlan hamis vád bűncselekményét követi el.

A pert viszont ezúttal is el kellett halasztani, miután az előző tárgyalás félbeszakítása miatt Péterffytől nem tudott kérdezni az alperes, és erre most sem kerülhetett sor, így pedig elzárták volna az alperest a bizonyítási eljárástól. A bíróság a kérést tudomásul vette, ezért áprilisban folytatják a tárgyalást, amelyre be fogják idézni a polgármestert.

Másodjára kell beidézni

A baloldali polgármester azért perelte be Vicze Csillát, mert szerinte valótlan az az állítás, hogy „2008–2015-ig a Pannon Hőerőmű vezérigazgatójaként durván 3 millió tonna fát égetett el a hőerőmű kazánjaiban”. Péterffyék keresetét már tavaly is visszadobta a bíróság, majd a decemberben megtartott előkészítő ülésen sem jelent meg a városvezető a saját perén. Akkor beidézték a polgármestert a januári tárgyalásra, amelyen kérdésre válaszolva azt állította, hogy „nem értem, hogy mit jelent az, hogy fa”, majd azt sem tudta megmondani, hogy mennyi fát használt fel az erőmű pontosan, helyette a bíróságnak is megküldött dokumentumra hivatkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!