Lépésváltásra készültek

2021.04.30. 16:34

A jobb életminőség került most a fókuszba Alsómocsoládon

W. K.

Egészség, értelmes és gyümölcsöző munka, tartalmas kikapcsolódás, tanulási lehetőség, internethez való hozzáférés és ez által a könnyebb ügyintézés lehetősége, a helyi gazdaságban hasznos és használható ismeretek – ezeknek a területeknek a fejlesztésére fókuszáltak, hasznos programokat kínálva az elmúlt három évben a most záruló „Lépés-Váltás az Észak Hegyháti Mikrotérségben” projekt során.

Megvalósítására mintegy 240 millió forint európai uniós támogatást nyert az alsómocsoládi önkormányzat – Bikal, Kisvaszar, Mágocs, Mekényes, Nagyhajmás önkormányzataival és Nagyhajmás Roma Nemzetiségi Önkormányzatával – konzorciális együttműködés keretében.

Az Észak-Hegyhát fejlesztése, élhetőbbé tétele, a települések népességmegtartó képességének javítása, az érintett lakók életesélyeinek és életminőségének javítása voltak a fő célkitűzések. A mintegy három év alatt többek között 11 képzés, 360 különféle rendezvény valósult meg, 4 különböző tanácsadási szolgáltatás igénybevételére nyílt lehetőség, és megújult 6 közösségi színtér is.

Az álláskeresőknek különféle, az elhelyezkedést segítő tréningeket tartottak, de angol nyelvi képzés, háztáji kertészet és gazdálkodás alapjainak elsajátítása is szerepelt a képzésben. Szűrővizsgálatokkal egybekötött egészségnapok, kisgyermekeseket segítő terápiás tornák, tematikus sportnapok, klubfoglalkozások, életpálya-tanácsadás, pályaválasztás segítése is részei voltak a programsorozatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában