Gyurcsánytangó Pécsen

2021.04.13. 16:10

Kinevezte, majd pár hónap után visszavonta egy igazgató megbízatását Péterffy

Visszavonta a Pécsi Ellátó Központ (PEK) igazgatójának megbízását a baranyai megyeszékhely polgármestere. A szervezet feladatai közé tartozik a pécsi lakásgazdálkodás, a közétkeztetés lebonyolítása és az önkormányzati intézmények működésének támogatása.

MTI

Péterffy Attila (Mindenki Pécsért Egyesület) az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy az intézményvezetőt ő maga nevezte ki fél évre tavaly novemberben, miután a PEK addigi vezetője közös megegyezéssel távozott posztjáról.

A polgármester – aki a közleményben nem nevezte meg a visszahívott igazgatót, de az önkormányzat honlapján megtalálható novemberi kinevezési határozat szerint Vörös Árpád Tamásról van szó – a hétfői menesztés okáról azt írta: egy minap elvégzett belső ellenőrzés rámutatott, hogy a megbízott igazgató nem végezte el korábban rá bízott feladatát, így nem kezdte meg „az intézmény gazdálkodásának rendbetételét, a korábbi, nem megfelelő működési gyakorlatok átalakítását”.

Péterffy Attila közölte: a belső ellenőrzésről készült jelentés alapján az intézmény pénzgazdálkodási szabályzata nem átlátható, egymásnak ellentmondó rendelkezések adnak lehetőséget a vezetők megkerülésére, továbbá bizonyos kötelezettségvállalások előkészítése is hiányos volt, míg egyes számlák teljesítését nem az előírásoknak megfelelően igazolták.

A polgármester a visszahívott megbízott igazgató helyére három hónapos időtartamra az intézmény egyik osztályvezetőjét nevezte ki.

Mivel a PEK januárban meghirdetett igazgatói pályázatra egyetlen pályázóként a most leváltott megbízott igazgató jelentkezett, Péterffy Attila új pályázat kiírásáról intézkedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!