ingyenes

2021.04.09. 16:27

Lajkó Félix és a Margaret Island is koncertezik a napokban

Már az első nap, vagyis ma este egy különleges improvizációs program indítja a sort: a Kossuth-díjas Balázs János zongoraművész és a Liszt-díjas Lajkó Félix, a virtuóz hegedűművész, a jazz és világzene rendkívüli szólistája ad közös koncertet a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremből 19 órától. A műsort a Filharmónia Magyarország honlapján keresztül lehet díjtalanul elérni.

M. B. E.

20200111 Veszprém A 2019-ben - már második alkalommal -Hangvilla könnyűzenei díjban részesült Tompos Kátya, Hrutka Róbert és Antal Gábor Trió koncertje a Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér színpadán A képen: Tompos Kátya színművésznő Fotó: Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly

Ugyancsak ez az elérhetősége annak a hangversenynek is, mellyel Balázs János zongoraművész keretet ad a heti összeállításnak: miután Tompos Kátya színésznő-énekesnővel közös előadásban a békéscsabai Csaba Gyöngye Kulturális Központból 14-én 19 órakor ők zárják az ingyenes online koncertek sorát.

Emellett ingyenes nagyzenekaros élő stream-koncerten mutatja be a héten legújabb dalát a Margaret Island is. Az együttes több mint fél év kihagyás után hallható újra április 11-én 20 órakor. A streamre új billentyűssel, Bejan Norbival készülnek, és az egyórás műsorban a régi kedvencek mellett debütál a Ha elvesznél című daluk, ami a pandémia idején született Fonyódon.

Emellett vizuális újdonság is lesz, mert Pécsett a Megye utcából nemrég áthelyezett négy nagyméretű zománckép a pécsi Modern Magyar Képtárban olyan falakon kapott helyet, melyek az épület üvegfalán keresztül kívülről is láthatók. A zománcképekkel együtt egy kiállítás is megtekinthető, mely két kivétellel már nem élő alkotóművészek, Amerigo Tot, Vilt Tibor, Bocz Gyula, Hopp-Halász Károly Csiky Tibor, Harasztÿ István, Kigyós Sándor, Galántai György, Érmezei Zoltán és Pauer Gyula plasztikáit, illetve Kocsis Imre festményét mutatja be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!