Önkéntesek szedték a szemetet

2021.04.27. 16:42

Megtisztultak az utak Sellye és Pécsvárad környékén is

Tavasszal az ébredező természet és az egyre melegedő idő hívogatja az embereket, de a virágzó fák között nem kellemes sétálni, ha a látványt elcsúfítja az eldobált szemét.

M. R.

Hogy ez ne okozzon gondot, a sellyei önkormányzat a helyi Egészségfejlesztési Irodával együtt szombaton egy tisztasági napot szervezett, amelynek keretében önkéntes szemétgyűjtési akciót hirdettek.

Nagy területet kellett megtisztítani, ahogy Nagy Attila polgármester mondta, Drávaiványi, Sósvertike és Kákics felé is nagyjából egy kilométer hosszan szedték a szemetet az út mellett. A kezdeményezés nagy sikert aratott, sokan vettek részt benne, a kitartó munkának köszönhetően pedig több zsáknyi hulladékot gyűjtöttek össze. A kesztyűt és a szemeteszsákot a szervezők biztosították, a résztvevőket pedig arra kérték, hogy maszkban érkezzenek, és végig tartsák be a járványügyi szabályokat.

Vasárnap a megye egy másik pontján is szerveztek szemétszedést, a régi 6-os út Hird és Pécsvárad közötti szakaszát is önkéntesek tisztították meg.

Ez egy magánkezdeményezés volt, a Föld napjához kapcsolódóan szervezték, és sokan csatlakoztak hozzá Pécsről, Pécsváradról és környékéről. Többek között a Koncsag Lovasudvar fiataljai is besegítettek a munkába, számukra nem is volt ismeretlen az ilyen jellegű feladat. Ahogy lapunk is megírta, ők korábban már többször döntöttek úgy, hogy miközben a Pécsvárad környéki erdőrészeken lovagolnak, összegyűjtik a bokrok közé dobált hulladékot.

A vasárnapi akcióban az önkéntesek összesen negyven zsáknyi szemetet szedtek össze az említett útszakaszról, de sok olyan hulladékot is kupacokba gyűjtöttek az út mellé, amelyek nem fértek a zsákokba. Ezek elszállításáról később gondoskodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában