átadták

2021.05.12. 07:48

Aranyosgadányig tekerhetünk a bicikliúton

Tíz éve készült el a Pécs–Pellérd kerékpárút, amit mint a település polgármestere, Tajti Zoltán közölte, sokan használnak, van olyan hétvége, mikor közel ötszáz kiránduló érkezik Pécsről.

Zs. J.

Fotó: Laufer László

– 2017-ben adódott egy pályázati lehetőség, hogy a megszüntetett Pécs–Harkány vasúti nyomvonal mentén tudjunk tovább haladni a kerékpárúttal, és így akár a szomszéd településeket is elérhetjük kerékpáron – emlékezett vissza a beruházás kezdetére a polgármester a tegnapi Pellérd–Aranyosgadány bicikliút átadóján, ami 380 millió forint pályázati forrásból valósult meg.

Nagy Csaba országgyűlési képviselő elmondta, nemrég az ipari parkot adták át a településen, most a kerékpárutat és remélhetőleg szeptemberben az iskola bővítése is befejeződik. A kerékpár­utakról elmondta, pár hónappal ezelőtt Révész Máriusszal a kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztossal egy online konferencián keresztül azt egyeztették, miként lehetne ezt a kerékpárutat Szentlőrinc és Szigetvár felé tovább építeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!