Júniusig lehet jelentkezni

2021.05.17. 11:30

Bővül az MCC Fiatal Tehetség és Középiskolás Programja

Egyedülálló tehetséggondozás, speciális tudás, összetartó közösség és maradandó élmények – röviden összefoglalva ezt kínálja a diákoknak a Mathias Corvinus Collegium (MCC).

Munkatársunktól

20200901 Budapest Iskola kezdés a Xántus János Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban Fotó Bach Máté (BPM) Magyar Nemzet

Fotó: Bach Máté

A főváros mellett immár vidéki és határon túli központokban is várja a diákokat az MCC Fiatal Tehetség Programja és Középiskolás Programja 2021 szeptemberétől. A jelentkezési időszakban a FIT augusztus 30-ig várja a 4. osztályos diákok, a KP június 13-ig a 9–12. évfolyamos középiskolások jelentkezését.

A Fiatal Tehetség Program (FIT) az országban egyedülálló módon komplex tehetséggondozást kínál felső tagozatos diákoknak játékos oktatás keretein belül a gyakorlati élethez szorosan kötődő ismeretek elsajátításával. Az általános iskolások a félév során belepillantanak a robotika világába, tanulnak a művészet és a matematika kapcsolatáról, kísérleteznek, okulnak a környezetvédelemről, tudatos internethasználati képzésben részesülnek, és formálódik a pénzügyi látásmódjuk is.

A FIT Program egészen nyolcadikos korukig kíséri el a diákokat. Amint a járványhelyzet lehetővé teszi, a gyakorlatorientált tehetséggondozó képzés mellett a közösség is épül a szabadidős programok, kirándulások, sportolási lehetőségek által. Így az évek alatt egyre erősebb kötelék alakul ki az MCC-s diákok között. A programra jelentkezni a fit.mcc.hu oldalon lehet; a jelentkezés feltétele a szülői ajánlás.

A Középiskolás Programban a diákok amellett, hogy tovább mélyíthetik tudásukat, olyan készségeiket fejleszthetik, amelyek későbbi karrierjük során is hasznosak lehetnek. Az alapvetően e-learning-alapú képzést havonta egy országos, budapesti személyes készségfejlesztő nap, kihelyezett vidéki képzési alkalmak, valamint tanulmányi kirándulások, angol és német nyelvi kurzusok színesítik.

A középiskolásoknak kínált témák palettáján megtalálható a modern kori történelem, a nemzetközi kapcsolatok, a közgazdaságtan, a pszichológia, a jog, az irodalom, valamint a magyar és angol nyelvű íráskészség-fejlesztő kurzusok is. Az online képzés mellett a felvételiző diákok maguk választják ki, mely városok szakmai rendezvényeit kívánják látogatni. A személyes képzési alkalmakon a diákok elismert szakértők által tartott előadásokon, különböző általános készség- és képességfejlesztő tréningeken vehetnek részt.

A Középiskolás Programba június 13-ig lehet jelentkezni egy szabadon választott könyv, film, sorozat vagy előadás kapcsán írt kritikai esszé beküldésével. A programról és a jelentkezés pontos menetéről a kp.mcc.hu honlapon olvasható bővebb információ.

– Azokat a pécsi és Pécs közelében élő diákokat várjuk, akik nyitottak a világ megismerésére és szeretnének egy páratlanul összetartó közösség részei lenni – mondta el lapunknak Pónusz Róbert, az MCC pécsi képviselet-vezetője. – Az MCC képzései kiegészítik a közoktatásban megszerzett tudást, programjaink pedig segíthetik a diákjaink pályaválasztását, és végső soron hozzájárulhatnak a hallgatók erősségeinek fokozásán keresztül egy sikeres karrier megalapozásához is. Kollégáimmal folyamatosan járjuk a környékbeli általános és középiskolákat, így az érdeklődők a közeljövőben részletesen is megismerhetik az MCC pécsi képzési programjait.

Ingyenes képzés

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medence-szerte nyújt a hagyományos iskolarendszeren túlmutató, ingyenes, társadalmilag hasznos, közösségi célokat szolgáló képzéseket az általános és középiskolás korú fiataloktól kezdve egészen a felsőoktatásban tanuló vagy már diplomás korosztályig. Az MCC Tudásközpont a képzések mellett rendezvényeivel, konferenciáival, könyveivel, nyilvános közléseivel részt kíván venni az összmagyarság felemelkedését szolgáló közéleti párbeszéd és kultúra fejlesztésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában